Barracuda
flow-image

Het risico van ransomware voor Microsoft 365-gegevens

Deze bron is gepubliceerd door Barracuda

Ransomwareaanvallen hebben de afgelopen jaren voortdurend het nieuws gehaald en organisaties in alle sectoren ernstige reputatieschade en financiële verliezen opgeleverd. Ransomwareaanvallers zijn meedogenloos en leggen beslag op gegevens van gecompromitteerde bedrijven, versleutelen de gegevens waardoor systemen offline gaan, persen losgeld af om de toegang te herstellen en chanteren bedrijven door te dreigen met het openbaar maken van gestolen gegevens.

De gemiddelde betaling voor ransomware neemt elk jaar toe: volgens het Coveware Quarterly Ransomware Report, betrof het gemiddelde losgeld 258.143 dollar in Q3 ‘22, het hoogste tot nu en 13,2% meer dan in het voorgaande kwartaal. Het echte probleem zijn echter de kosten die het herstellen van een ransomwareaanval met zich meebrengen. De kosten voor herstel stegen in 2021 tot gemiddeld 1,85 miljoen dollar. De cijfers voor 2022 zijn nog niet beschikbaar, maar zullen naar verwachting nog hoger uitvallen.

Download nu

box-icon-download

*vereiste velden

Please agree to the conditions

Door het aanvragen van deze bron, gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Uw gegevens worden beschermd door ons privacybeleid. Indien u verder nog vragen hebt, kunt u contact opnemen via dataprotection@headleymedia.com.

Gerelateerde categorieën E-mail, Netwerk, ERP, E-mailbeveiliging, Spam, Spam, E-mailbeveiliging, Malware, Applicaties, Back-ups, Zorg, Applicaties, Cloud